Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Денис Шмигаль обговорив із делегацією з Німеччини проблеми Домбровського кар’єру (ФОТО)

Переглядів: 702

Днями голова облдержадміністрації Денис Шмигаль зустрівся із Президентом землі Тюрінгія Федеративної Республіки Німеччина Біргіт Дітцель, яка вперше відвідала Західну Україну, зокрема, Прикарпаття.

Темою розмови стали питання поглиблення співпраці у медичній, освітній та лісогосподарській сферах, а також реалізації спільних проектів щодо вирішення екологічних питань, пов’язаних із ситуацією на Домбровському кар’єрі у місті Калуші, повідомляє пресслужба ОДА.

«На сьогодні питання Домбровського кар’єру з точки зору екології є пріоритетним для всієї Західної України, - наголосив Денис Шмигаль. – Адже несвоєчасне вирішення проблеми може призвести до катастрофи загальнонаціонального масштабу».

За словами Біргіт Дітцель, Німеччина має досвідвирішення подібного впливу людської діяльності на навколишнє середовище. Зокрема, німецькі фахівці готові поділитися напрацюваннями щодо реалізації проекту. Однак гостя із ФРН наголосила, що для цього потрібні великі фінансові затрати.

Під час спілкування присутні також обговорили напрямки співробітництва щодо вирощування та реалізації лісового посадкового матеріалу, а також обміну досвідом у розбудові мережі будинків для одиноких людей та забезпечення фахового догляду за ними.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: