Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Двоє керівників прикарпатських вишів «погоріли» на хабарі (ФОТО)

Переглядів: 1885

Працівники Управління захисту економіки Нацполіції в Івано-Франківській області та слідчі обласної поліції викрили незаконну схему збагачення посадовців двох навчальних закладів області.

Правоохоронці встановили, що майбутнім студентам, щоб поступити до навчального закладу на перший курс денної форми навчання за державним замовленням, довелося сплатити чималеньку суму, інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Сума коливалася від 800 до 900 доларів США. Саме за таку неправомірну вигоду педагоги обіцяли посприяти у ступі до ВНЗ.

29 червня оперативники УЗЕ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими обласної поліції затримали хабарників, одного в службовому кабінеті, другого у власному автомобілі неподалік навчального закладу.

Кримінальні провадження відкриті за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Працівникам вишів загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, а також конфіскація майна.

 

Схожі матеріали за тегами: хабар вуз

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: