Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Франківчанці Марії Микитюк, яка загинула в авіакатастрофі біля Тегерана, присвоїли звання Героя України

Переглядів: 435

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героїв України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» членам екіпажу рейсу PS752 АТ «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України», які загинули внаслідок авіаційної катастрофи 8 січня 2020 року біля Тегерана.

Відповідний указ № 600/2020 Глава держави підписав 29 грудня.

За героїзм і самовіддані дії, виявлені під час виконання службового обов’язку, звання Героя України посмертно присвоєне командирові повітряного судна Володимиру Гапоненку, командирові повітряного судна – пілоту-інструкторові Олексію Наумкіну, другому пілотові Сергію Хоменку, старшим бортпровідникам Катерині Статнік та Ігорю Матькову, бортпровідникам Денису Лихну, Марії Микитюк, Валерії Овчарук та Юлії Сологуб.

Марії Микитюк, уродженці села Старі Кривотули, що на Тисмениччині, було 24 роки.

Нагадаємо, 8 січня впав пасажирський літак української авіакомпанії МАУ рейсу PS752, який прямував з Тегерана до Києва. Судно вилетіло з іранського аеропорту о 6:10 за місцевим часом і за кілька хвилин після зльоту зникло з радарів.

В літаку перебували 11 громадян України: 2 пасажирів і 9 членів екіпажу. Загалом в авіакатастрофі загинули громадяни семи країн. 11 січня Іран визнав, що збив український літак.

 

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: