Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Франківські хірурги відновили рухливість руки 7-річному пацієнту з важкими опіками (ФОТО)

Переглядів: 377

В опіковому відділенні Івано-Франківської обласної лікарні прооперували 7-річного хлопчика, який у дворічному віці отримав важкі опіки.

Медики пояснюють, що формування рубців призвело до викривлення хребта. І якщо б не оперативне втручання, згодом був би прогресуючий сколіоз і руйнівний вплив на розумову діяльність та фізичний розвиток в цілому, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на пресслужбу ОКЛ.

«Весь цей час хлопчик не міг проявляти фізичну активність, оскільки піднімав руку лише наполовину, – розповідає хірург Роман Скалій. – Рубець збільшувався одночасно зі зростанням тіла, що й зумовило викривлення хребта».

Операція тривалістю дві години звільнила дитину від болю та відновила функціональність руки.

 «Як тільки наш пацієнт вийшов з наркозу, він одразу сказав нам, що може рухати рукою, – радіє за малого хірург Микола Пилипів. Орієнтовно через десять днів знімемо шви і хлопець зможе природньо підіймати руку. Згодом може йтися хіба що про додаткову косметичну операцію».

Функціональну здатність лікарі відновили, а далі, кажуть, справа за належною реабілітацією та помірними фізичними навантаженнями.

«Такі операції робимо після того, як рубець сформується. Чим раніше проведена операція, тим краще для дитини у майбутньому», – пояснює завідувач Костянтин Кіршак.

Кожного місяця лікарі відділення роблять щонайменше дві-три операції з реконструкції рубця.

«На жаль, здебільшого такі опіки стаються через недбалість з боку дорослих. Бережімо дітей, будьмо уважні до власного здоров’я, а також до здоров’я рідних та близьких», – закликать медики.

На фото: завідувач Костянтин Кіршак робить на тілі спеціальну розмітку, за якою хірурги беруться робити реконструкцію рубця


 

Схожі матеріали за тегами: ОКЛ операція хлопчик опіки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: