Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Із Прикарпаття на військову службу відправлять 500 призовників. Всіх тестуватимуть на коронавірус

Переглядів: 748

16 червня в Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті відбувся брифінг для представників ЗМІ області, на якому йшлося про особливості весняного призову на строкову військову службу у ЗСУ та інші військові формування України в 2020 році.

Заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації - голова обласної призовної комісії Василь Івасик наголосив, що призов громадян України на строкову військову службу є державною функцією та організовується міськими (районними) державними адміністраціями у взаємодії з міськими (районними) військовими комісаріатами. У зв’язку з запровадженням карантинних заходів ці комісії розпочали свою роботи з 25 травня цього року, повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Виклику на призовні комісії підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають визначених нормами Закону «Про військовий обов’язок і військову службу» підстав на звільнення чи відстрочку від строкової військової служби.

З Івано-Франківської області для проходження строкової військової служби у червні-липні буде направлено 500 призовників.

Всі призовники направлятимуться для здобуття кваліфікайної підготовки протягом 2-3 місяців в навчальні центри, після чого вони будуть розподілені для подальшого проходження військової служби у військової частини.

Також під час брифінгу наголосили, що військовослужбовці строкової військової служби до виконання завдань в Операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей не залучаються, натомість проходять військову службу в пунктах постійної дислокації військових частин.

Головною особливістю є те, що призов відбувається в умовах пандемії коронавірусу. Зокрема персонал військово-лікарських комісій працює відповідно до всіх вимог. 100% призовників на безоплатній основі перевірять на наявність захворювання. Проводитимуть IFА тестування. Якщо буде виявлено позитивні результати, то робитимуть ПЛР-тестування. Також скорочено перебування призовників на обласному збірному пункті, розповів військовий комісар полковник Володимир Ярмошук.

17 червня відбудеться перша відправка молодого поповнення на строкову військову службу до Збройних сил України.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття призов

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: