Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Кафе «Cryspy», де отруїлися восьмеро калушан, тимчасово закрили

Переглядів: 338

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про випадок харчового отруєння в закладі швидкого харчування «Cryspy» (Кріспі) у Калуші.

Станом на 5 жовтня в інфекційний відділ Калуської міської лікарні госпіталізували 8 осіб, серед яких 2 дітей віком до 18 років, які харчувалися в закладі громадського харчування - кафе «Cryspy» (Кріспі), інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

В усіх  хворих встановлено попередній діагноз «гострий гастроентероколіт, сальмонельоз?». Стан хворих середнього ступеня важкості. При поступленні хворі скаржились на багаторазову діарею, нудоту та блювання, біль в животі та підвищення температури тіла до 38 градусів С.  Хворі 2 жовтня вживали лаваш з курячим м’ясом та часниковим соусом.

Перший хворий поступив у суботу, 2 жовтня, 5 осіб – у неділю, 3 жовтня, і 2 особи – в понеділок, 4 жовтня.

4 жовтня після отримання екстрених повідомлень спеціалісти Калуського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели санітарно-епідеміологічне обстеження об’єкта та позаплановий захід державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів.

Виявлено порушення санітарних норм та порушення у сфері безпечності харчових продуктів: перехрест потоків сировини та готової продукції, не промаркований розроблювальний інвентар, відсутність дезінфікуючих середників, не проводився контроль температурного режиму холодильного обладнання та ін.

В ході епідрозслідування відібрано 20 змивів з об’єктів навколишнього середовища на патогенну, умовно патогенну флору та БГКП, 1 пробу харчових продуктів (філе куряче), 1 пробу води питної для мікробіологічного та санітарно-хімічного дослідження.

За порушення у сфері санітарного законодавства на фізичну особу-підприємця склали протокол і готують приписи про усунення виявлених порушень у сфері санітарного законодавства та у сфері безпечності харчових продуктів.

Відповідні листи направили до Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області та голови Калуської міської громади.

Також винесене розпорядження про припинення роботи закладу на 10 днів.

 

Схожі матеріали за тегами: Кафе «Cryspy» калушани отруєння

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: