Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калушанка просить міського голову та депутатів захистити її конституційні права і не дозволити збудувати багатоповерхівку на вулиці Винниченка

Переглядів: 3275

Калушанка Ірина Корицька зареєструвала електронну петицію «Відмінити рішення про надання містобудівних умов і обмежень для будівництва багатоповерхового будинку по вул. Винниченка».

У петиція жінка зазначає, що на вул. Винниченка планується нова багатоповерхова прибудова до вже існуючого будинку №9. На думку калушанки,  дана прибудова не лише створює небезпеку просідання для навколишніх будинків (Винниченка №7 і №9, №17, №19, Каракая №5, Українська №2), ускладнює технічне обслуговування будинку, але й не відповідає в повному обсязі генеральному плану забудови міста Калуша. 


Крім того, як стверджує Ірина Корицька, така прибудова обмежує права створеного у будинку №9 Об'єднання Співвласників в отриманні належної прибудинкової території. Також, зелені насадження на прилеглій території будуть знищені в процесі будівництва та встановлення будівельної техніки, що неприпустимо для міста, яке визнано зоною екологічного лиха і має потужності хімічної промисловості, додає авторка петиції.


Жінка нагадує, що містобудівна діяльність – це діяльність, спрямована на задоволення основних, природних прав людини: на житло, на безпечне навколишнє середовище, врешті решт на комфортне щасливе життя, як це передбачається ст. 27, ст. 48 та ст. 50 Конституції України. Саме тому органами місцевого самоврядування повинні бути забезпечені прозорі та зрозумілі правила регулювання цієї діяльності, згідно ч. 2 ст. 19 Конституції України. 


Виходячи з цього, Ірина Корицька від імені калушан просить  міського голову Калуша  і депутатів Калуської міської ради відмінити рішення про надання "ДОБРОБУТ-ПЛЮС" містобудівних умов і обмежень для будівництва багатоповерхового будинку , особливо в світлі нещодавно прийнятого ЗУ №1817-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності". 

«Сподіваємось на захист наших конституційних прав як громадян України!», - закінчує авторка петиції.

Переглянути петицію можна ТУТ.

Фото: Калуш Урбаністичний

Схожі матеріали за тегами: петиція винниченка забудова

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: