Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«КАРПАТНАФТОХІМ» закупив для батальйону територіальної оборони тактичне спорядження (ФОТО)

Переглядів: 259

Десять комплектів тактичних жилетів і таку ж кількість тактичних рюкзаків закупило товариство «КАРПАТНАФТОХІМ» для батальйону територіальної оборони, де за контрактом проходять службу в резерві чимало працівників підприємства.

Нещодавно це спорядження заступник генерального директора ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» з економіки та фінансів Ярема Рудик вручив у Калуському об’єднаному міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки командирові батальйону Романові Ковальчишину, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Нафтохімік-Калуш».

Присутній при наданні цієї благодійної допомоги керівник логістичного центру підприємства, учасник бойових дії в зоні АТО Сергій Бенько, який зараз за контрактом є офіцером резерву в/ч А7166 батальйону територіальної обороти та виконує обов’язки заступника начальника штабу, повідомив, що коли керівництво «КАРПАТНАФТОХІМу» позитивно відгукнулося на звернення командування цього підрозділу ТО придбати необхідне спорядження для резервістів, йому особисто довелося займатися пошуком тактичних жилетів і рюкзаків. Однак знайти в Україні виробника та продавця якісного військового екіпірування виявилося не так уже просто.

– Як правило, виробники виготовляють щось для військових під замовлення і в невеликих кількостях, – говорить Сергій Бенько. – Я упродовж двох тижнів вишукував по Україні через Інтернет й на різних закупівельних платформах виробників і постачальників, спілкувався з ними, проробляв різні варіанти з пошиттям жилетів, рюкзаків, прийнятних за якістю і ціною. Таким чином врешті-решт вдалося вирішити це питання.

Ми закупили добротні тактичні захисні жилети, які здатні суттєво знижувати ризики травмування офіцерів, сержантів і солдатів резервного складу батальйону ТО під час різних навчань, тренувань і стрільб на полігоні, а також високоякісні та зручні тактичні рюкзаки. Вони при потребі видаватимуться передусім працівникам нашого підприємства, яких в резерві військової частини батальйону ТО нараховується десь півтора десятка, а також іншим резервістам, які проходять службу за контрактом.

Своєю чергою командир батальйону Роман Ковальчишин висловив щиру вдячність керівництву «КАРПАТНАФТОХІМу» за надану підтримку підрозділу територіальної оборони, бо його матеріально-технічне забезпечення від держави ще далеко не ідеальне. Офіцерам, сержантам, солдатам, які уклали контракт з військовою частиною батальйону про проходження служби в резерві й зараховані до її складу, видається тільки військова форма. Вони можуть брати її додому й повинні прибути у формі при призові для проходження підготовки на навчальних зборах чи для участі в інших заходах, що проводяться регулярно. Решта часу резервісти-контрактники ведуть звичне цивільне життя, тобто працюють на підприємствах, в установах, організаціях, займаються іншими справами, відпочивають і т. п. Так само ведуть звичне цивільне життя і резервісти, приписані до військової частини батальйону ТО без укладеного контракту. Вони теж забезпечуються військовою формою під час регулярних призовів для проходження підготовки на тих чи інших зборах, однак цим резервістам вона не видається для зберігання вдома.

Складніша ситуація наразі із забезпеченням резервістів батальйону ТО комплектами військового спорядження. Все необхідне вони вимушені або купувати за власні гроші, або ж звертатись за допомогою до спонсорів, меценатів, бізнесменів, керівників підприємств чи організацій, в яких працюють.

– Надіюсь, що з початком 2022 року ця ситуація буде змінюватися в кращий бік, – зауважує Роман Ковальчишин. – У липні 2021 року Верховна Рада України прийняла закон, згідно з яким передбачено збільшення на 10 тисяч чисельності ЗСУ в підрозділах територіальної оборони. Також з 1 січня наступного року набере чинності прийнятий парламентом Закон України «Про основи національного спротиву». І вже зараз у ЗСУ розпочався процес створення та забезпечення функціонування окремого роду сил – Сил територіальної оборони зі збільшенням у них кадрових військовослужбовців (офіцерів, сержантів, солдатів) до 10 тис. осіб, а також розвитку Сил спеціальних операцій в інтересах формування руху опору. Якщо тепер у нашому батальйоні ТО основну чисельність складають резервісти офіцерського складу і сержанти й солдати та керують ним лише два кадрові офіцери, то з нового року чисельність кадрових військовослужбовців кожного окремого батальйону територіальної оборони повинна збільшитися до 44 осіб.

Варто також сказати, що вже наступного дня після отримання командиром батальйону територіальної оборони благодійного подарунка від ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» окремі його резервісти мали можливість випробувати нові тактичні жилети і рюкзаки на Лисецькому полігоні Національної гвардії України. Тут проводився єдиний стрілецький день, на якому, крім вогневої підготовки, вони проходили вишкіл з предметів медичної, інженерно-саперної й тактичної підготовки. Резервістів навчали виявляти протитанкові й протипіхотні міни, мінні поля, виставляти блокпости й виконувати на них ті чи інші дії, рухатися по лісі й орієнтуватися в ньому, а також виконувати поставлені завдання при штурмі будинку.

Схожі матеріали за тегами: Тактичне спорядження КАРПАТНАФТОХІМ

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: