Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Львівські хірурги прооперували 10-річного прикарпатця з нестандартною вродженою вадою серця (ФОТО)

Переглядів: 299

10-річному Назарку з нестандартною вродженою вадою серця провели складну двоетапну гібридну операцію.

Про це інформують у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова, повідомляє «Калуш ФМ».

«До нас звернулися батьки хлопчика з Івано-Франківщини з єдиним симптомом – син знепритомнів. Знадобилося близько місяця обстежень для правильної діагностики, оскільки часто вроджені вади серця бувають нестандартними та непомітними. Провівши комп’ютерну томографію наші спеціалісти встановили остаточний діагноз – аномальний дренаж легеневих вен у верхню порожнисту вену. Простішими словами – це  неправильне приєднання судин від правої легені до верхньої порожнистої вени. А мало б бути до лівого передсердя. Для батьків це було справжнім шоком, адже жодних симптомів недуги у сина не спостерігалось», – розповідають фахівці.

Зваживши всі ризики, спеціалісти Центру серця та судин за участі професора Ягелонського університету Томаса Мрочека, вирішили провести двоетапну гібридну операцію.

Перший етап – ендоваскулярний, тобто без жодного розрізу інтервенційні радіологи закрили венозний протік до судин спеціальним оклюдером, де змішувались всі види крові. Таким чином розділили венозну кров від артеріальної. 

Наступним етапом було створення всередині серця невеликого тунелю, щоб кров текла правильно –  від правої легені до лівого передсердя.

Усе пройшло успішно й сьогодні Назарко вже активно ходить та готується до виписки.

«Такі нестандартні вроджені вади серця в діток часто роками не дають про себе знати і не всі хвороби серця легко діагностувати. Тому ми вкотре закликаємо проходити планові медичні обстеження та вчасно звертатися до лікарів», – наголошують медики.

 

Схожі матеріали за тегами: Львів хірурги хлопчик операція серце

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: