Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Медики Франківщини - кілька місяців без зарплати. У Калуші і Калуському районі – проблем із виплатами нема

Переглядів: 938

Медики більшості районів Прикарпаття потерпають від заборгованості по виплатах заробітної платні. Без грошей вони вже кілька місяців. Останній раз зарплату отримали ще за червень. Щоправда, медпрацівників Калуша і Калуського району така участь оминула. Вони отримують зарплатню вчасно.

Через затримку виплат медичні установи області почали штрафувати. Суми штрафних санкцій досягли вже мільйонів, йдеться у сюжеті НТК.

Так, станом на 16 липня заборгованість зарплат працівникам охорони здоров`я області становить 32,9 млн гривень. За липень по області заборговано: 6,9 млн гривень - в Івано-Франківську, 3,2 млн гривень -  на Богородчанщині, 1,8 млн гривень - Верховинщині, 2 млн гривень - Городенківщині, 3,8 млн гривень - Коломийщині, 5 млн 381 тис. гривень - Косівщині, понад 3 млн гривень - Рогатинщині, 3 млн 891 гривень – Тлумачинні, 331 тис. гривень - у Галицькому районі.

Щоб вирішити питання із виплатою медикам Франківщини заборгованої зарплатні, керівництво області планує апелювати до Кабінету Міністрів України щодо збільшення медичної субвенції. Про це повідомив заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Гладій. Відповідне звернення депутати облради планують прийняти і направити до уряду вже на наступній сесії.

Проте медики Калуша і Калуського району зарплатню отримують вчасно.

Як повідомила «Калуш ФМ» заступник міського голови Калуша Наталія Табачук, проблем із виплатою зарплатні у медустановах міста нема, всі медпрацівники отримують її вчасно і в повному обсязі.

- Проблем із виплатою медичним працівникам заробітної платні нам вдалося уникнути завдяки грамотному плануванню бюджету, принциповій позиції міського голови Калуша щодо закладення ще на початку року у бюджеті міста коштів на дофінансування медичної галузі, а також заходам щодо реформи. До прикладу, Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги з липня вже фінансується через Національну службу здоров’я України. І хоча через певні проблеми з деклараціями у липні і серпні цей заклад отримував фінансування на рівні дотації, з вересня надходження таки зростуть, - додала посадовець.

Окрім того, Наталія Табачук відзначила, що Калуш також отримує трансферти медичної субвенції від Калуського району та чотирьох ОТГ – Верхнянської, Войнилівської, Брошнівської та Спаської, жителі яких обслуговуються у Калуській ЦРЛ. Це теж сприяє фінансовій стабільності.

Щодо медустанов Калущини, то тут теж з виплатою зарплатні все нормально. За словами головного лікаря Калуської районної лікарні Миколи Гудима, медичної субвенції на зарплатню їм так само не вистачало, проте вони змогли перекрити брак коштів економією, зокрема, згортанням на літній період ліжок, зменшенням витрат на їжу, електроенергію та завдяки двотижневим відпусткам медпрацівників за свій рахунок, що прописано в Колективному договорі. Також 160 тис. гривень додав бюджет району. Тому і працівники лікарні, і амбулаторій та ФАПів вже отримали зарплатню за серпень.

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: Франківщина медики вилата заплатні

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: