Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Медсестра з Франківська перемогла в італійському конкурсі краси Miss badante-2021 (ФОТО)

Переглядів: 361

В Італії вже 7 років проводиться дещо незвичний конкурс – Miss badante. На участь у ньому запрошують красунь незалежно від віку чи національності, але за умови, що конкурсантки працюють у секторі домашнього господарства (доглядальниці та домашні працівниці).

Цьогоріч на нього вперше запросили українок, і вони одразу посіли найвищі сходинки п’єдесталу, пише Українська газета в Італії, інформує «Курс».

Захід має на меті дати жінкам, які працюють в італійських сім’ях, можливість розважитися та відчути себе королевами. А ще – привернути увагу суспільства до їхньої важливої, часто непоміченої чи недооціненої, праці.

У відділенні конкурсу «Miss badante Web – 2021» перемогла франківчанка Зоряна Белей.

Нашу красуню запрошували до участі в очному змаганні красунь, фінал якого проходив у місті Чівітакастелана, та в цей час вона була у відпустці в Україні, тому змогла позмагатися лише в онлайн.

Зоряна розповіла про своє життя в Італії та участь у конкурсі.

В Італію Зоряна приїхала у 28 років. Відтоді ця країна стала її другою домівкою. Вона живе у місті Каттоліка, що у регіоні Емілія Романія.

«За освітою я медсестра та психолог, пропрацювала в Івано-Франківській обласній лікарні хірургічною медсестрою понад 10 років. Оскільки наші дипломи не визнані в Італії, почала працювати доглядальницею людей похилого віку: баданте, і працюю до цього часу. Щоб здійснювати цю роботу, потрібно мати добре серце, терпіння та велику повагу до людей літнього віку. Ці якості мені притаманні. За 7 років праці в Італії я тільки один раз змінила роботу через смерть роботодавця», – розказала переможниця.

Про конкурс Зоряна дізналася випадково, гортаючи сторінки інтернету. Залишався тільки один день до закінчення реєстрації.

«Тому я поспішила і цього ж вечора написала організаторам: «Доброго вечора. Я – Miss badante-2021», – сміється жінка. – Отримавши анкету та фото, організатори запросили мене у Рим на фінал конкурсу. Я обрала онлайн-конкурс, тому що в цей час була в довгоочікуваній відпустці в Україні, а інакше я б обов‘язково поїхала в Рим! Я нікому про це не говорила, мало вірила, що увійду навіть у першу п’ятнадцятку фіналістів».

Зоряна Белей підкреслює, що завдяки конкурсу є нагода наголосити на важливості професії доглядальниці для італійських родин.

«А українкам, які, як і я, працюють доглядальницями, хочу побажати терпіння, витримки, здоров’я. Любіть і поважайте одна одну. Тут, на чужині, хто як не ми можемо підтримати одна одну», – додала володарка титулу Miss badante-2021.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Зоряна Белей конкурс Італія Miss badante-2021

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: