Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Минулоріч на Прикарпатті розпочато 61 кримінальне провадження за фактами корупції та організованої злочинності

Переглядів: 619

У 2020 році за матеріалами управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області розпочато 61 кримінальне провадження за фактами корупції та організованої злочинності. Повідомлено про підозру 60 фігурантам у 35 провадженнях. Судами винесено 30 обвинувальних вироків відносно 36 осіб.

Про це повідомили в управлінні Служби безпеки України в Івано-Франківській області.

У тому числі 17 фігурантам у 4 кримінальних провадженнях оголошено про підозру у вчиненні злочинів у складі організованих злочинних груп. Сім осіб за злочини у складі 2 ОЗГ засуджено.

Упродовж 2020 року вилучено 85 кілограмів прекурсору фенілнітропропен, 40,5 кілограмів марихуани, 860 грамів амфетаміну, 350 таблеток «Subutex», 504 таблетки екстезі.

Вилучено 9 одиниць нарізної короткоствольної вогнепальної зброї та боєприпаси до неї, в тому числі 2 пістолета-кулемета «Кедр» і «Скорпіон». Затриманим на незаконному збуті зброї та наркотиків повідомлено про підозру.

У минулому році співробітники СБУ попередили в регіоні замовне вбивство іноземного громадянина.

На вимаганні 50 тисяч гривень у мешканця Калуша було затримано 2 учасників угруповання. У разі несплати «данини» вони погрожували потерпілому фізичною розправою.

Двох інших зловмисників затримано за вимагання від жительки Івано-Франківська 30 тисяч доларів. Щоб отримати ці кошти, фігуранти вдалися до залякування.

У 2020 році співробітники Служби безпеки України ліквідували нарколабораторію в місті Калуші та затримали зловмисників, які її організували. За один «виробничий» цикл там виготовляли екстазі і амфетамін на суму близько мільйона гривень.

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру у вчиненні злочинів організованою групою фігурантам кримінальних проваджень щодо діяльності 3 підпільних гральних закладів на території регіону.

Також у минулому році управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області блокувало канал нелегальної міграції. Двом організаторам протиправної діяльності повідомлено про підозру.

За корупційні злочини оголошено про підозру 35 особам в 21 кримінальному провадженні. З них, за отримання хабарів 19 посадовців притягнуто до відповідальності у межах 12 проваджень. Вироками судів засуджено 3 осіб.

Упродовж 2020 року суди винесли вироки у кількох резонансних провадженнях СБУ за минулі роки. Засуджено зловмисників, затриманих на спробі контрабандного ввезення до нашої країни майже 30 тисяч наркомістких пігулок на 9 мільйонів гривень. Чотирьом фігурантам призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строки від 9 до 11 років.

В іншому провадженні 3 зловмисників засуджено на терміни від 6 до 6,5 років за організацію нарколабораторії з виготовлення амфетаміну.

На даний час суди розглядають матеріали ще по 12 організованих злочинних групах, знешкоджених СБУ в попередні роки. У цих провадженнях фігурує 46 осіб. Це учасники злочинних груп насильницького спрямування, у сфері наркобізнесу та в економічній сфері.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: