Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На «ОLХ» орудують шахраї: завдаток дав, а «Мерседеса» - не отримав

Переглядів: 1080

Нaйдiєвiшa схема, зa дoпoмoгoю якoї пpoйдиcвiти oшyкyють мicцeвих мешканців, – нeпpaвдивi oгoлoшeння пpo пpoдaж тoгo чи iншoгo тoвapy нa piзнoмaнiтних Інтepнeт-caйтaх. Афepиcти пepeд вiдпpaвкoю тoвapy пpocять aбo aвaнc, aбo стовідсотковy пepeдoплaтy. Пicля нaдхoджeння гpoшeй пceвдoпpoдaвeць зникaє нaзaвжди: пepecтaє вихoдити нa зв’язoк, вiдключaє тeлeфoн, видaляє зaпиc.

Так, 12 березня до Івано-Франківського відділу поліції надійшло повідомлення від 34-річного мешканця Київської області. Чоловік повідомив про те, що невідома особа заволоділа його грошовими коштами в сумі близько 33 тисяч гривень. Як з’ясували поліцейські, потерпілий, перебуваючи в гостях у сестри в Івано-Франківську, на відомому Інтернет-сайті «ОLХ» натрапив на оголошення про продаж автомобіля «Мерседес», повідомляє секто комукації в Івано-Франківській області.

У телефонній розмові з продавцем чоловік домовився про суму завдатку, після чого сьомого березня переказав 33 тисячі гривень на його банківську карточку. Отримавши гроші, шахрай відключив мобільний телефон. Подальші спроби киянина зв’язатися з ним були безуспішними. Чоловік зрозумів, що став жертвою шахрайства й звернувся в поліцію.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190-ю (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Торгуючи чи купуючи у соціальних мережах, будьте особливо пильними! Часто шахраї поміщають на Інтернет-сайтах оголошення про продаж неіснуючих товарів, тому підтвердити їх наявність не мають можливості. Старайтеся здійснювати операції з купівлі чи продажу післяоплатою, тобто, коли оплата вартості товару здійснюється безпосередньо при одержанні його адресатом.

Схожі матеріали за тегами: Шахраї ОLХ киянин

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: