Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Долинщині поліцейські припинили незаконний видобуток піщано-гравійної суміші (ФОТО)

Переглядів: 437

Слідчі Долинського відділення поліції розпочали кримінальне провадження, в рамках якого перевіряють правомірність видобутку піщано-гравійної суміші з річки Сукіль у селі Тисів. Наразі у справі тривають необхідні слідчі дії, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на поліцію Івано-Франківської області.

Вчора, 20 червня, під час патрулювання території в межах населеного пункту Тисів співробітники групи реагування патрульної поліції помітили на березі річки Сукіль великогабаритну техніку, якою здійснювали видобуток піщано-гравійної суміші. На місце події викликали слідчо-оперативну групу, працівники якої провели детальний огляд місця події.

Як встановили правоохоронці, незаконну діяльність здійснював 55-річний мешканець Болехівської територіальної громади, який відмовився від дачі пояснень та не зміг надати жодних дозвільних документів. Працівники поліції вилучили транспортний засіб.

Слідчі за даним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України, тобто порушення правил охорони та використання надр, якщо це створило небезпеку для здоров’я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановлять всі обставини події. Слідство триває.

Поліція Івано-Франківщини нагадує прикарпатцям, що піщано-гравійна суміш належить до корисних копалин державного значення, тому такі дії є незаконними, а за них передбачена кримінальна відповідальність.

Поліцейські й надалі продовжуватимуть реагувати на всі повідомлення.

Схожі матеріали за тегами: Долинщина Тисів гравій видобуток

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: