Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Франківщині виявили аптеки, які реалізовували «Доступні ліки» за завищеними цінами

Переглядів: 761

Відповідно до доручення Кабінету Міністрів України Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проводить щомісячний моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки»

Фахівці  сектору контролю за  регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області в серпні опрацювали інформацію від 12 аптечних закладів і проаналізували більше 4,5 тисячі цін на лікарські засоби з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення.

Під час ретельного аналізу інформації, отриманої від аптечних закладів, у 2 суб’єктів господарювання області були виявлені факти реалізації лікарських засобів за цінами, що перевищували роздрібні ціни, встановлені Реєстром лікарських засобів.

Крім того, у 5 субʼєктів господарювання виявили реалізацію лікарських засобів за цінами, сформованими із  завищеним розміром граничної постачальницько-збутової надбавки в розмірі від 11,3 до 225,9% замість граничної в розмірі 10 відсотків.

До зазначених  субʼєктів  направили листи щодо приведення у відповідність до вимог законодавства порядку формування  та застосування  державних регульованих цін.

Нагадаємо, що 3 серпня Міністерство охорони здоров’я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми «Доступні ліки», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безоплатно або із незначною доплатою. До оновленого реєстру ліків увійшов 261 препарат, 59  із цих препаратів пацієнти зможуть отримувати повністю безоплатно. Нагадаємо, раніше у програмі брали участь 239 препаратів загалом і 47 безоплатних.

 

Схожі матеріали за тегами: Франківщина аптеки доступні ліки ціни

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: