Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Франківщину прибуло 22 тисячі доз вакцини від Covid-19

Переглядів: 450

Сьогодні вночі Івано-Франківська область отримала 22 000 доз вакцини від Covid-19.

Про це повідомив на Facebook-сторінці голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук, інформує «Калуш ФМ».

«Сьогодні вночі наша область отримала свої 22 000 доз вакцини від Covid-19. Це якісна вакцина AstraZeneca (Covishield), яка має схвалення ВООЗ, а також дозвіл на використання у Великій Британії, Європейському Союзі, Індії та вже зареєстрована в Україні», – повідомляє очільник ОДА.

 За його словами, отримана кількість доз дозволить провакцинувати 11 000 прикарпатців. Першочергово вакцинуватимемо медиків з мобільних бригад. Потім медиків, які працюють у лікарнях із пацієнтами хворими на COVID-19, а також працівників та мешканців закладів із догляду за літніми людьми.

«Дякуємо Президенту України Володимиру Зеленському за опіку над Прикарпаттям, завдяки чому наша область отримала більшу кількість вакцини. Причина зрозуміла – рівень захворюваності на коронавірус на Прикарпатті залишається високим, тому медики потребують максимально можливого захисту. Вакцина формує імунітет до вірусу та допомагає попередити інфікування. Наголошую, що вакцинація є добровільною та безоплатною, але водночас вона є єдиним способом захисту від COVID-19», – наголосив Андрій Бойчук.

Нагадаємо, станом на ранок, 25 лютого, у Системі моніторингу поширення епідемії коронавірусу повідомляють про 711 нових випадків захворювання на Прикарпатті. З початку пандемії в області лабораторно підтверджені 61 950 випадків захворювання.

 

Схожі матеріали за тегами: Франківщина вакцина

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: