Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті до складу виборчих комісій входять жителі інших областей. В ОВК №85 є з Донеччини і Дніпропетровщини

Переглядів: 650

На Івано-Франківщині на позачергових виборах народних депутатів України працюватимуть 7 окружних виборчих комісій у складі 126 осіб. Усі ОВК області провели перші засідання впродовж 1-3 червня і набули повноважень із дотриманням законодавства.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ в Івано-Франківській області, на перших засіданнях окружних виборчих комісій були присутні 96 членів ОВК, відсутні – 30.

«Спостерігачі з’ясували в керівництва комісій, що така кількість відсутніх пов’язана із тим, що деякі члени ОВК проживають за межами Івано-Франківської області», - зауважує Богдан Морикіт, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Івано-Франківській області.

Зокрема,  член ОВК №85 (Калуш) від партії «Солідарність жінок України» мешкає  в Донецькій області, члени цієї ж комісії від партії «Зелена планета» та партії «5.10» мешкають у Дніпропетровській області.

Жителькою Вінницької області є представниця партії «Зелена планета» в ОВК №86 (Долина). В ОВК №87 (Надвірна), №88 (Коломия) та №89 (Снятин) члени комісії від Інтернет партії України є мешканцями Одещини.

В ОВК №87 (Надвірна) член комісії від політичної партії «5.10»  є мешканцем Донеччини.  А в ОВК №84 (Тисмениця) представник партії «5.10» проживає в Луганській області.

У статтях 27 та 107 Закону України «Про вибори народних депутатів» передбачено, що окружні комісії утворюються у складі не менше 12 і не більше 18 осіб.  Без жеребкування своїх представників до ОВК Івано-Франківщини подали політичні партії, депутатські  фракції  яких  зареєстровані  в Апараті Верховної Ради України поточного скликання (по одному представнику). Враховуючи те, що вибори народних депутатів є позачерговими, право подати членів ОВК мали також партії, кандидатів у депутати від яких було зареєстровано у загальнодержавному окрузі на останніх парламентських виборах 2014 року (не більш, як по одній кандидатурі).

Нагадаємо, позачергові вибори народних депутатів України відбудуться 21 липня 2019 року.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття ОВК члени області

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: