Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті дослідили воду, яку п’ють діти у школах і садочках

Переглядів: 406

Небезпечних показників у воді, яку п’ють діти в освітніх закладах області, цьогоріч не зафіксували. Про це повідомила головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Леся Семанчук.

Якість питної води у дитячих садках і школах Прикарпаття перевіряють щонайменше раз у два роки. Цьогоріч Івано-Франківська державна регіональна лабораторія Держпродспоживслужби дослідила 184 проби питної води, які були відібрані в закладах освіти, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на Суспільне.

– Цього року в нас було 13 проб питної води, яка не відповідала за фізико-хімічними показниками у таких тергромадах: Городенківська, Тлумацька, Войнилівська, Рогатинська, Гвіздецька та Ямницька, – перелічила Леся Семанчук.

Працівники Держпродспоживслужби досліджували воду й на наявність мікробіологічних показників. Відповідні відхилення від норми зафіксували у семи пробах питної води. Зокрема, в закладах освіти Більшівцівської, Долинської та Рожнівської тергромад.

– Дуже небезпечних показників знайдено не було. Те, що не відповідало нормі, безпосередньої загрози здоров’ю дітей не несе. Але все одно вода повинна бути гарантованої якості… Тому таку воду без кип’ятіння пити не можна, – каже Леся Семанчук.

Керівникам закладів, де виявлено порушення якості питної води, надали припис. Також фахівці Держпродспоживслужби зауважили, що за останні роки відчувається тенденція до покращення якості питної води у школах і садках області.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття вода якість дослідження

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: