Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті планують розгорнути п’ять велопунктів

Переглядів: 799

Впродовж року на Прикарпатті планують розгорнути п’ять велосипедних пунктів. Про це 1 жовтня в Івано-Франківську під час четвертої зустрічі із представниками місцевого самоврядування повідомив голова ГО “Центр соціальних та ділових ініціатив” Іван Зінов’єв.

Проєкт “Bike AcceNT” фінансується в межах транскордонної програми Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна. Його загальна вартість 360 тисяч євро, повідомляє Суспільне.

Володимир Каразуб розповідає, що велосипедом їздить щодня на роботу і додому, і називає недоліки велоінфраструктури Івано-Франківська.

“Добре, шо вона є і розробляється. Погано те, що дуже багато ям на велодоріжках. Погано те, що заїзд і з’їзд із самої велодоріжки дуже поганий, а часом його взагалі немає. Коли падає дощ, то вода тече просто бруківкою по тій доріжці. Взагалі-то має бути стік води, цього стоку води теж немає”, – каже франківець Володимир Каразуб.

Іван Зінов’єв каже, що, дослухаючись до рекомендацій місцевої влади, вони розробляють велосипедну концепцію, яка стане першорядним документом для подальшого розвитку велоінфраструктури в Івано-Франківській області.

“Попит є, попит постійно зростає, оскільки це є безпечний вид транспорту. Цей транспорт не наносить шкоди навколишньому середовищу, є дружний до природи, тому розвиток велосипедної інфраструктури є пріоритетом. Я сподіваюся, що з допомогою органів місцевої влади ми зможемо вкладати якісь ресурси, які допоможуть розвивати цей напрямок. Передбачено встановлення п’яти велосипедних пунктів на території Івано-Франківської області, які будуть профінансовані в межах проєкту”, – зазначає Зінов’єв.

Начальник відділу туризму ОДА Віталій Передерко розповідає, що документ, який розроблять, буде стратегічним для нашої області. Цю концепцію в кінці року має затвердити обласна рада.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття велопункти грантові кошти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: