Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті понад 5 тисяч абонентів досі без газу і 9 сіл без сполучення

Переглядів: 600

Сьогодні, 30 червня, під час онлайн-наради з керівниками структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів влади, головами райдержадміністрацій голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів наголосив на важливості якнайшвидшого відновлення газо- та електропостачання, а також проїзду в постраждалі від затоплення села Прикарпаття

«Стихія, яка відбулася в області, за оцінками експертів і за масштабами нанесення збитків, є однією із найбільших за останні п’ятдесят років, - зазначив Віталій Федорів. – Для відновлення зруйнованої інфраструктури: доріг, мостів, берегоукріплюючих дамб, за попередніми підрахунками, потрібно близько двох мільярдів гривень. Сьогодні нашим ключовим завданням є забезпечення проїзду у постраждалі населені пункти, а також відновлення газо- та електропостачання. Вимагаю від усіх служб у найкоротші терміни забезпечити подачу електроенергії, безперебійної роботи газотранспортного господарства».

Слід додати, що на сьогодні без газу знаходяться понад 5300 абонентів, які найбільше постраждали внаслідок негоди. Подача світла досі не відновлена у двох населених пунктах Верховинщини та Снятинщини. До 9 сіл Верховинського та Косівського районів зруйновано автомобільні дороги, до них немає проїзду, повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Віталій Федорів повідомив, що за сприяння Президента України Володимира Зеленського до ліквідації наслідків негоди у Ланчинстькій ОТГ долучиться турецька компанія «Оnur», яка проведе ремонт зруйнованих автодоріг. Окрім того, за доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова область вже отримала та продовжує отримувати технічну допомогу від багатьох регіонів держави.

Не залишили осторонь постраждалі райони Івано-Франківщини і закордонні дипломатичні відомства. Сьогодні з Італійської Республіки очікують борт зі спецтехнікою для підрозділів ДСНС в області, яка стане у нагоді під час ліквідації наслідків повені. Також сьогодні Прикарпаття уже отримало велику партію питної води за сприяння Посольства Ізраїлю в Україні. Не менш значущою для області, на переконання керівника Прикарпаття, є допомога народних депутатів України та приватних підприємців.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття газ села доїзд

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: