Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті посадовців двох районів викрили в нецільовому використанні 45 мільйонів гривень повеневих коштів

Переглядів: 622

Служба безпеки України попередила нецільове використання коштів, виділених з резервного фонду держбюджету для проведення невідкладних заходів із ліквідації наслідків руйнівної повені 2020 року на Івано-Франківщині.

Під час виконання заходів із захисту об’єктів критичної інфраструктури оперативники спецслужби встановили, що деякі посадовці органів державної влади і місцевого самоврядування Галицького та Косівського районів вносили недостовірні дані до переліку об’єктів, які потребують ремонту та відновлення, інформує пресслужба СБУ.

У списках, зокрема, вказувались будівлі та споруди, що не постраждали внаслідок надзвичайної події.

У ході перевірки було підтверджено внесення у кошторисні розрахунки товарів, робіт і послуг, які не відносяться до першочергових і не мають відношення до ліквідації наслідків повені.

Для недопущення державних збитків, СБ України проінформувала керівництво Галицької та Косівської райдержадміністрацій про виявлені порушення.

Завдяки інформуванню СБУ Галицька РДА переглянула кошториси і зменшила їх на більше ніж 6,8 мільйона гривень, Косівська РДА – на 39 мільйонів гривень.

Триває подальша перевірка використання посадовцями коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені.

Нагадаємо, 2 липня 2020 року Кабінет Міністрів України виділив 480 млн гривень Івано-Франківській облдержадміністрації для проведення першочергових заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла внаслідок повені у червні 2020 року.

А нещодавно Уряд додав ще 260 мільйонів для подолання наслідків червневої стихії на Прикарпатті.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття повеневі кошти махінації

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: