Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті припиняють роботу гірські рятувальники

Переглядів: 1767

З середини вересня за наказом Державної служби Надзвичайних ситуацій припиняють свою діяльність гірські рятувальники. Про це йдеться у заяві рятувальників, яку вони оприлюднили у Фейсбуці.

Зокрема в заяві рятувальники наголошують, що з вересня нову частину, яка називатиметься спеціалізованою пошуково-рятувальною, очолить пожежник-підполковник. Посаду заступника частини – майор, начальників груп – капітани. Професіонали, які, замість професійного гасіння пожеж, будуть створювати загрозу для безпеки туристів тим, що усунуть від керівництва гірських рятувальників, які віддали цій справі більшу частину свого життя. За словами рятувальників ці люди, не мають найменшої кваліфікації рятування в горах чи в лісі.

Тим часом як пише КУРС, посилаючись на коментарі в обласному управлінні Дердавної служби надзвичайних ситуацій, відбувається реформування рятувальної служби. Відтак усі посади вільнонайманих працівників замінять працівники атестовані, тобто ті, що мають звання відповідної служби.

Вільнонайманим працівникам, які власне і складають наразі службу гірських рятувальників – а в ній працювали переважно альпіністи, - запропонують пройти атестацію і офіційно стати працівниками пожежно-рятувальної служби.  

Схожі матеріали за тегами: рятувальники

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: