Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті проведуть відбір інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку

Переглядів: 338

В області завершується прийом конкурсних пропозицій від територіальних громад для участі у відборі інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Про це йшлося на засіданні регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР.

Члени комісії детально проаналізували ситуацію щодо відбору перехідних проєктів із минулих років, які фінансувалися за рахунок коштів ДФРР, обговорили конкурсні пропозиції, що можуть бути включені на Прикарпатті до програми Президента «Велике будівництво – 2021».

Відзначалося, що для області з ДФРР передбачається виділити 202 млн гривень. Ці кошти планують спрямувати для фінансування як перехідних, так і нових об’єктів. Адже на конкурс уже подано 143 пропозиції.

На селекторній нараді під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова з головами ОДА наголошувалося, що програма Президента «Велике будівництво», окрім соціальної інфраструктури,  включатиме й проєкти економічного розвитку регіону. Для цього має бути  спрямовано не менше 30% коштів Державного фонду регіонального розвитку. До того ж базуючись на досвіді минулого року, Мінрегіон цьогоріч буде вимогливішим до відбору проєктів, а також важливо, що всі об’єкти «Великого будівництва – 2021» повинні відповідати сучасним вимогам інклюзивності. Тому завданням членів  комісії є  детальний аналіз та прийняття виважених рішень щодо включення до переліку фінансування таких  інфраструктурних проєктів, які сприятимуть розвитку нашої області, адже Мінрегіон встановлює нові показники вимірювання результатів реалізації програми областями. Тепер це будуть не тільки нові місця у школах чи садочках, а й показник кількості створених робочих місць у регіональній економіці.

Члени комісії погодили попередній перелік з дванадцяти перехідних  інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку,  та проголосували за  оголошення конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів уже на 2022 рік.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: