Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті СБУ викрила антиукраїнського агітатора (ФОТО)

Переглядів: 295

В Івано-Франківську працівники СБУ області викрили місцевого жителя, який виправдовував агресію РФ в Україні. Про це повідомили на Facebook-сторінці відомства, інформує «Калуш ФМ».

Колишній радянський офіцер активно поширював у забороненій соціальній мережі матеріали російської пропаганди. В них українців називали фашистами і нацистами, а росіян – визволителями.

Фігурант народився в Україні, має українське громадянство та проживає в Івано-Франківську впродовж майже тридцяти років. Це не завадило йому бути шанувальником ідей «руського міра», прихильником російської армії та володимира путіна.

У своєму профілі в соціальній мережі він розміщував дописи на підтримку окупації України, з героїзацією російських вояків, вихвалянням представників окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань на кшталт Захарченка та «Ґіві» тощо. Експертиза підтвердила, що поширювані ним матеріали підпадають під кваліфікацію ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

За цей злочин передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. Запланована передача обвинувального акту до суду.

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття СБУ агітатор

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: