Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На прикарпатті СБУ викрила зловмисника, який хотів підкупити співробітника Служби і уникнути покарання за свій попередній злочин (ФОТО)

Переглядів: 353

СБУ затримала «на гарячому» фігуранта у кримінальному провадженні, який намагався дати хабара співробітнику спецслужби в Івано-Франківську. Офіцер СБУ відмовився брати гроші, натомість хабародавця затримали.

Фігурант – це посадовець ДСНС, майор цивільного захисту. Місяць тому СБУ викрила його на отриманні хабара за видачу посвідчень про проходження навчання з пожежної безпеки. За попередніми даними, за видачу одного документа він брав по 500 гривень і поставив цей процес «на потік». Тоді його затримали під час одержання 3,5 тисяч, інформує «Калуш ФМ».

Щоб уникнути відповідальності за скоєне, фігурант запропонував співробітнику СБУ 3 тисячі доларів за вплив на хід досудового розслідування. Зокрема, щоб йому не повідомляли про підозру в одержанні неправомірної вигоди, а справу зам’яли.

Співробітники внутрішньої безпеки СБУ затримали корумпованого посадовця в центральній частині Івано-Франківська. Тривають невідкладні слідчі дії. Готується повідомлення йому про підозру в пропозиції, обіцянці або наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище.

За цей злочин, передбачений ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, фігуранту загрожує позбавлення волі терміном від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Викриття протиправної діяльності проводило головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з Головним управлінням Національної поліції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.

Схожі матеріали за тегами: СБУ хабар

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: