Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті за минулий рік народилося понад 12 тисяч дітей і 79 померло до року

Переглядів: 706

20 лютого під головуванням головного спеціаліста департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з організації педіатричної допомоги Лариси Підвербецької та за участю заступників головних лікарів з материнства та дитинства, районних педіатрів, лікарів кабінетів щеплення відбулася нарада за підсумками роботи служби у 2018 році.

Зокрема, присутні заслухали питання, які стосувалися роботи стаціонарного ліжка, показників малюкової смертності та інвалідності, а також стратегії та обсягів імунізації за 12 місяців минулого року, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Загалом в області за 2018 рік народилося 12 614 немовлят, що є менше на 784 дитини, аніж у 2017 році. Ситуація на Франківщині з тенденцією до зниження.

«Зниження народжуваності понесло за собою, відповідно, і зниження смертності дітей, – зазначає заступник головного лікаря ОДКЛ з лікувальної роботи Лідія Доценко. – Ми втратили у 2018 році 79 малюків першого року життя. Зареєстровані випадки мертвонароджуваності. Цей показник склав 52 випадки. Кількість випадків ранньої неонатальної смертності досягнув 2,9‰».

Серед причин смерті дітей неонатального віку - 71% стани перинатального періоду, майже 23% вроджені вади розвитку та хвороби системи кровообігу.  До причин смертності дітей Лідія Доценко відносить і якість життя, а саме асоціальні сім’ї, стан здоров’я матері до вагітності, під час виношування та після вагітності. 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: