Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті зафіксували штам «Дельта»

Переглядів: 300

Вчора, 6 серпня, на Івано-Франківщині виявили штам «Дельта». Про це в мережі повідомив головний санітарний лікар Руслан Савчук, інформує «Калуш ФМ».

«Ми отримали позитивні результати проведеного дослідження біоматеріалу в референс-лабораторії ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» з підтвердженням циркуляції на Прикарпатті мутаціі вірусу SARS-CoV-2», – йдеться в дописі.

Працівники вірусологічної лабораторії обласного центру контролю та профілактики хвороб проводили дані дослідження зразків біоматеріалу від пацієнтів з підозрою на COVID-19. Отримавши позитивні результати досліджень було прийнято рішення направити дані зразки в референс-лабораторію ЦГЗ МОЗ України для підтвердження.

Попередньо відомо, що хворі з: Івано-Франківська – 3 (2 із них віком 49 і 57 років напередодні приїхали з Туреччини), Городенки – 5 (1 із них віком 34 роки приїхав з Іспанії), Долини – 1, Коломиї – 1.

Вікова структура серед захворілих: 30-39 років – 3, 40-49 років – 2, 50-59 років – 3, 60-69 років – 2, з них – 5 жінок і 5 чоловіків.

Симптоми: кашель, температура тіла 38-39’C, задишка, загальна слабість.

«При зараженні дельта-штамом коронавірусу симптоми відрізняються від попередніх,  найпоширенішими вважаються лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить. Серйознішими симптомами є: порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми, утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин і гангрен. При цьому кашель і втрата нюху або смаку є менш поширеними симптомами», – додає Руслан Савчук.

 

Схожі матеріали за тегами: КОВІД Прикарпаття Дельта

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: