Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті затримали голову ОТГ з трьома тисячами доларів хабара (ФОТО)

Переглядів: 1002

Правоохоронці задокументували причетність одного з голів ОТГ Прикарпаття до кримінального правопорушення, пов’язаного з неправомірною вигодою.

У межах кримінального провадження поліцейські встановили, що посадовець органу місцевого самоврядування вимагав у мешканця області неправомірну вигоду в сумі 3400 доларів США за прийняття рішення про встановлення на території ОТГ обʼєктів реклами (білбордів і сітілайтів), повідомляє поліція області.

18 червня голову ОТГ затримали у порядку ст. 208 КПК України за одержання частини неправомірної вигоди в сумі 3000 доларів США.

Напередодні задокументували отримання фігурантом 400 доларів США «авансу». Після цього голова «забезпечив» позитивне голосування з відповідного питання представниками місцевого виконкому. Окрім коштів, працівники поліції та УСБУ вилучили відповідні рішення сесії сільської ради ОТГ про надання дозволу на встановлення відповідних рекламних обʼєктів.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням).

Правоохоронці проводять першочергові невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Якщо провину очільника ОТГ доведуть в суді, йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття голова ОТГ хабар

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: