Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті затримали групу злочинців, які збували зброю (ФОТО)

Переглядів: 391

CБУ заблокувала на Прикарпатті діяльність злочинної групи, яка спеціалізувалася на нелегальному збуті автоматичної і короткоствольної зброї та боєприпасів.

Співробітники спецслужби встановили, що до складу групи входило троє місцевих жителів, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на пресслужбу СБУ. Один із них раніше притягався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини.

Зловмисники налагодили збут вогнепальної зброї, у тому числі переробленої з небойових зразків. Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв’язки у кримінальних колах.

За оперативними даними, автомат Калашникова організатори групи оцінювали у тисячу доларів, пістолет Макарова – у 700 доларів.

У межах контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували факт збуту зловмисниками пістолета ZORAKI 925 за 15 тис. гривень та одержання завдатку за іще один «короткоствол».

Наразі двом лідерам групи оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру третьому учаснику групи і обрання зловмисникам міри запобіжного заходу.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники управління СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття зброя збут група

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: