Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті затримали помічницю колаборанта з Херсону: її засудили до 5 років ув’язнення

Переглядів: 430

Жінка у соцмережах «розганяла» гасла на підтримку загарбників

Суд за матеріалами Служби безпеки України ув’язнив до 5 років помічницю «керівника» окупаційної адміністрації Херсону Кирила Стремоусова, яка займалася російською пропагандою в соціальних мережах. Про це повідомляє пресцентр СБУ, інформує «Калуш ФМ».

Поплічниця прокремлівського пропагандиста координувала інформаційно-підривну діяльність агентурної мережі, створеної колаборантом на користь спецслужб рф.

Перебуваючи на Прикарпатті, вона «розганяла» через інтернет гасла на підтримку окупантів й активно поширювала дописи, в яких закликала до відновлення СРСР.

Для максимального охоплення жінка адмініструвала анонімні акаунти в декількох соцмережах, зокрема заборонених в Україні. Вона використовувала різні псевдоніми, а зі своїм «куратором» спілкувалася через закриті канали зв’язку.

Її публікації активно поширювали інші учасники пропагандистської мережі для проведення інформаційних диверсій проти України.

Співробітники СБУ встановили місцеперебування жінки й затримали її в Івано-Франківську. Під час обшуків у неї виявили паспорт громадянки рф та комп’ютерну техніку з доказами злочину.

В СБУ зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення розслідують більш як 300 кримінальних проваджень за фактами виправдання російської агресії проти України та популяризації окупаційних угруповань.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття СБУ Кирил Стремоусов поплічниця

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: