Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Найбільше в Івано-Франківській області дітей, які хворіють на рак - у Калуському та Надвірнянському районах

Переглядів: 2361

Найбільше дітей з онкогематологічними захворюваннями та хворих на рак в місті Івано-Франківську, Надвірнянському та Калуському районах.

Про це розповіли на прес-конференції щодо ситуації боротьби із раком серед дитячого населення області, приуроченої Всесвітньому дню боротьби проти раку, пише Курс.

Заступник головного лікаря Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Лідія Матвіїв розповіла, що щорічно 175 тисячам дітей по всьому світу діагностують онкохвороби, а в Україні щорічно реєструють 1000-1200 нових випадків злоякісних новоутворень у дітей. Серед причин смертності у дітей та підлітків онкологічні захворювання посідають друге місце. Більш як 70% всіх онкологічних захворювань дітей є виліковними, якщо діагностуються і лікуються на ранній стадії.  

В онкогематологічному відділенні ОДКЛ застосовують сучасні технології діагностики та Європейські протоколи хіміотерапії лікування дітей з гемобластозами та дітей, хворих на рак. 

За словами медика, вікових закономірностей щодо діагностування раку немає, адже захворювання можуть виявити навіть у немовлят.

Завідуюча онкогематологічним відділенням ОДКЛ Алла Іваненко каже, що коли у відділенні лікують немовлят, то змушені чекати результат до 5 років, адже клініко-лабораторна ремісія спостерігається аж через такий тривалий час. У більшості випадків хвороба не повертається. 

На думку лікаря, однією з причин онкозахворювань є погіршення екології. А ще  у сім’ях поширені шкідливі звички. Також є проблеми зі здоровим харчуванням.

У відділенні лікаря Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні є 25 ліжок. Дітей лікують три лікарі-гематологи та один онколог.

Наразі в Івано-Франківській області найбільше дітей хворих на рак -  у Калуському районі – 13, в Івано-Франківську – 11, в Надвірнянському районі – 9.

Алла Іваненко рекомендує, якщо сталося так, що в сім'ї перша дитина має онкозахворювання, то при плануванні другої дитини батькам варто звернутися до генетиків. Цього року на спостереження вже відправили 6 здорових дітей. Загалом в Івано-Франківську вилікували вже близько 200 дітей.

Фото: ВЛАСНО.info

Схожі матеріали за тегами: онкологія діти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: