Квасоля, вівсянка і шпинат названі експертами серед продуктів, які здатні покращувати захист організму від хвороб і благотворно позначатися на здоров’ї.
Зокрема, продуктом, який допомагає покращити здоров’я, медики вважають броколі, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на ua.новини.
«Броколі багата на сульфорафан, який бореться з генами раку, що призводить до загибелі ракових клітин», – розповіли експерти.
Також спеціалісти згадали шпинат. Рослинний продукт, за їхніми словами, містить антиоксиданти (лютеїн, зеаксантин), що борються із запальними компонентами, які спричинюють рак молочної залози.
«Квасоля допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань», – заявили експерти.
Крім цього, вони порекомендували періодично їсти на сніданок вівсянку довгого варіння. Вживання вівса, за словами медиків, дає профілактичний ефект щодо високого рівня цукру в крові, сприяє запобіганню діабету 2-го типу.
Яблука, у свою чергу, допомагають зберегти еластичність судинної тканини, що важливо для профілактики гіпертонічної хвороби та стрибків кров’яного тиску.