Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Обіцянка - цяцянка. Медики Прикарпаття так і не отримали анонсованих урядом надбавок

Переглядів: 2032

Медики Прикарпаття, які лікують хворих з коронавірусною інфекцією, так і не отримали обіцяних Урядом надбавок. Йшлося про 300% до зарплати.

Сьогодні отриманий аванс склав від 1600 до 2000 тисяч гривень. І до Великодніх свят виплата додаткових коштів не передбачається, пише Фіртка.

Як пояснила т.в.о. директора департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Ірина Кобельська, обіцяна субвенція на рахунки ще не надійшла.

"Ситуація дійсно така, що люди очікують за свою роботу коштів. Сьогодні тільки два місцевих бюджети та обласний виділили кошти для підвищення оплати праці медикам. Вчора уряд прийняв відповідні зміни до постанови 250. За попередньою інформацією ми маємо розуміння того, що видатки на підвищену оплату праці будуть здійснюватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим на підтримку окремих медзакладів та заходів охорони здоров'я. Ця субвенція на початку березня була передбачена для кожної з областей, ми маємо цей обсяг фінансового ресурсу, з якого будемо вишукувати можливість прибування коштів на доплати медичним працівникам. Але хочу наголосити, що без участі місцевих бюджетів сьогодні не обійтися. На сьогодні ми маємо помісячний розпис бюджету, але субвенції на рахунки ще не надходили", - розповіла чиновниця.

Т.в.о. голови ІФ ОДА Віталій Федорів додав, що сьогодні під час наради прем'єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що додаткові кошти будуть спрямовані в регіони для лікарів, які задіяні у боротьбі з COVID-19

Очільник області сказав, що основна частина фінансування медичних закладів з 1 квітня здійснюється Національною службою охорони здоров'я, в якої виник «пробіл у фінансуванні».

Додамо, що медпрацівникам установ Калуської міської ради, які працюють з пацієнтами з коронавірусною хворобою, з міського бюджету Калуша виділили на надбавки 1,7 млн гривень.

 

Схожі матеріали за тегами: Уряд надбавки коронавірус медики Прикарпаття

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: