Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Очільник Прикарпаття вручив переселенці з Луганська державну нагороду (ФОТО)

Переглядів: 367

2 лютого голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук від імені секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова вручив нагрудний знак «Захиснику України» Ірині Магрицькій.

Про це інформують в Івано-Франківській ОДА.

«Це нагорода, яку Ірина Василівна отримала за вагомий внесок у справу гарантування національної безпеки і оборони України, активну громадянську позицію та самовіддану гуманістичну діяльність», – наголосив очільник Прикарпаття.

Слід відзначити, що Ірина Магрицька є дослідником теми Голодомору на Луганщині. За власною ініціативою побувала у майже 300 населених пунктах та записала свідчення очевидців Голодомору 1932–1933 рр. Згодом зібрані нею матеріали стали основою для книги «Врятована пам'ять» та фільму «Закляття безпам'ятства. Голодомор 1932–1933 рр. на Луганщині».

«Під час Революції Гідності Ірина Василівна була членом ради Євромайдану в Луганську. За свою активну громадянську позицію потрапила до «розстрільного» списку «ЛНР» під номером 23 – їй довелося шукати новий дім. І знайшла вона його тут, на Прикарпатті», – розповів Андрій Бойчук.

Голова облдержадміністрації висловив вдячність Ірині Магрицькій за неоціненний вклад у відновлення нашої історичної пам’яті та непохитну державницьку позицію.

«Такі люди як вона роблять Україну сильнішою та наближають нашу перемогу», - підкреслив посадовець.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Переселенка державна нагорода

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: