Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

ОПОРА виявила агітацію за кандидата на громадському транспорті (ФОТО)

Переглядів: 627

Упродовж 3-4 липня спостерігачі ОПОРИ виявили на двох автобусах у Надвірній агітацію за кандидата по округу №87 Зіновія Андрійовича. Про виявлене порушення ОПОРА повідомила поліцію.

Наліпки «ЗЕдепутат. Слуга народу. ЗЕник Андрійович. №1 у бюлетені. Виборчий округ 87» були розміщені на міському автобусі №3, який курсує у Надвірній за маршрутом «Центр - Соборна», та на мікроавтобусі з табличкою «Чорний потік – Надвірна», повідомляє  прес-центр ОПОРИ.

Зіновій Андрійович – чинний міський голова Надвірної, зареєстрований ЦВК кандидатом у народні депутати від політичної партії «Слуга народу» 25 червня як кандидат в одномандатному виборчому окрузі №87. До округу входять місто Яремче з населеними пунктами Яремчанської міської ради, Надвірнянський район, частина Богородчанського, частина Коломийського районів. Центр округу – місто Надвірна.

Як зауважує Богдан Морикіт, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА на Івано-Франківщині, розміщення агітації на користь кандидата Зіновія Андрійовича у транспорті загального користування суперечить ч. 9 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», яка забороняє розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування.

«ОПОРА звернулась у поліцію щодо перевірки цього факту, який може містити також ознаки порушення статті 212-10 «Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації» Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка встановлює обмеження на проведення передвиборної агітації в місцях, що заборонені законом», - сказав Богдан Морикіт.

На момент виходу матеріалу ОПОРІ не вдалося зв’язатися із Зіновієм Андрійовичем для отримання коментаря, але ми залишаємо за ним право на відповідь.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: