Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Освітянам у Долинській громаді боргують 25 млн гривень зарплати

Переглядів: 265

Вчителі Долинської територіальної громади перед початком нового навчального року борються за зарплату, яку не отримали за попередні кілька місяців. На сьогодні заборгованість перед освітянами складає 25 мільйонів гривень. Борги є наслідком неузгодженостей, пов’язаних з процесами децентралізації, з посиланням на ПІК повідомляє «Калуш ФМ».

Днями гостре обговорення цієї проблеми відбулося на зібранні педагогів у Долині, а також на зустрічі ініціативної групи з головою та працівниками Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Коментуючи ситуацію, голова ОДА Світлана Онищук сказала: «Зі складною проблематикою чи то у сфері медицини, чи то у сфері освіти звертаємось до Кабінету міністрів, окремих міністерств, в офіс президента. 12 серпня ми з’ясовували питання з педагогічними працівниками Долинської територіальної громади. Там є значна заборгованість по зарплаті. Ми чітко визначили причини. Я вже контактувала з міністерством фінансів і ми здійснюємо наближення коштів для того, щоб педагоги Долинської громади 1 вересня отримали зарплату з усіма складовими».

Також Світлана Онищук додала, що зарплата освітян не повинна залежати від локальних ситуацій.

«Ми зараз працюємо над формулою освітньої субвенції, щоб її вдосконалити, враховуючи, зокрема специфіку шкіл гірських територій області», – сказала голова ОДА.

 

Схожі матеріали за тегами: Долина зарплата борг освіта

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: