Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Підприємців Прикарпаття за порушення при торгівлі алкоголем і тютюном оштрафували на 35 млн гривень

Переглядів: 423

Впродовж 2020 року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС в Івано-Франківській області провели 569 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

До порушників застосували фінансові санкції на суму 34,7 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, інформує «Калуш ФМ».

За результатами проведених перевірок виявили 99 випадків торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних  цін, 75 фактів продажу алкогольних напоїв на розлив у магазинах, які не мають статусу закладів громадського харчування, та 16 порушень при роздрібній торгівлі тютюновими виробами з полиць самообслуговування.

Також, встановлено 39 випадків торгівлі підакцизними товарами без ліцензій, ще 124 факти необладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та рівномірами-лічильниками. Іще у 26 випадках податківці зафіксували зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв та тютюнових виробів немаркованих марками акцизного податку.

Торік на Івано-Франківщині через продаж алкоголю та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, анулювали 46 ліцензій, зокрема 27 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та  19 ліцензій – тютюновими виробними.

На 1 січня 2021 року суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність на території нашої області отримали 9761 ліцензію:

- на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 5133 ліцензії;

- на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 4053 ліцензії;

- на роздрібну торгівлю пальним – 87 ліцензій та 488 на зберігання пального.

За придбання цих ліцензій суб’єкти господарювання сплатили до місцевих бюджетів 29,2 млн гривень.

 

Схожі матеріали за тегами: Підприємці торгівля алкоголь штрафи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: