Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Події у виборчому окрузі №87 є брудним призначенням переможця, а не виборами», – Івано-Франківська обласна рада

Переглядів: 401

Сьогодні, 6 квітня, відбулась позачергова сесія Івано-Франківської обласної ради.

Депутати зібралися заради розгляду єдиного питання – звернення до президента, СБУ, ВРУ та Кабміну з приводу порушень законодавства України під час проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 87, інформує «ГК».

Як повідомив голова обласної ради Олександр Сич, в залі присутні 62 депутати. Сесію провели з ініціативи всіх фракцій, крім «Слуги народу».

«Для нашої політичної сили цей мандат уже не потрібен, Олександр Шевченко його не братиме – він брудний. І цей мандат стане поперек горла тим, хто займався цими фальсифікаціями», – сказав Микола Палійчук, заступник голови Івано-Франківської обласної ради.

Він також зачитав текст звернення.

«Події у виборчому окрузі №87 неможливо назвати проявом демократії та вільними виборами. Всі ці події – підкуп, погрози, шантаж, фальсифікації, крадіжки бюлетенів та підрахунок під дулами автоматів – є брудним призначенням переможця, а не виборами. Озброєні бійці СБУ вивели з приміщення офіційних спостерігачів. Такої ганебної фальсифікації в Україні не було вже десяток років. Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, обурені цими ганебними діями», – йдеться у тексті документу.

За словами депутатів, на виборах пропрезидентська політична партія «Слуга народу» скоїла злочин проти України та фактично повернула часи Януковича, коли робилися подібні фальсифікації.

У тексті також є ряд вимог, серед яких – розслідування дій СБУ, притягнення до відповідальності організаторів викрадення бюлетенів, створення тимчасової слідчої комісії ВРУ з цього приводу. Також депутати вимагають визнати ці вибори недійсними та провести повторні вибори.

Один з депутатів запитав Палійчука, чому саме у день виборів звільнили начальника обласної поліції Володимира Голубоша. Він відповів, що, можливо, це було пов’язано з принциповою позицією Голубоша, який не погоджувався на всі ці нечесні речі.

Нагадаємо, 28 березня, на території Івано-Франківщини відбулися проміжні вибори Народного депутата Верховної Ради України. Мова йде про 87-й виборчий округ.

Через два дні після виборів повідомили, що ЦВК опрацювала 67% протоколів.  Сам же підрахунок усіх голосів тривав тиждень. За цей час декілька разів змінювали голову ОВК.

Навіть йшлося про те, що з дільниць зникло більш як 300 бюлетенів за Шевченка. А ОВК відправляла 14 ДВК на перерахунок – частину з них через сумнівні підстави.

 

Схожі матеріали за тегами: Облрада звернення президент вибори

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: