Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Поліцейські Прикарпаття завершили розслідування щодо посадовців, які організували схему розкрадання скрапленого газу

Переглядів: 840

Поліцейські Прикарпаття завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт щодо організованої групи, яка займалася розкраданням скрапленого газу. У ділків вилучили тисячі доларів, євро, гривень та золоті злитки.

Відділ розслідування особливо важливих злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області 2 січня завершив розслідування та скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо членів організованої групи (шести посадових осіб) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 28, ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми в складі організованої групи) та ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення в складі організованої групи) КК України, повідомляє поліція Івано-Франківської області.

У ході досудового розслідування встановлено, що з березня по грудень 2018 року члени організованої злочинної групи віком від 30 до 50 років, мешканці Івано-Франківської та Львівської областей, що були посадовими особами дочірнього підприємства «Івано-Франківськ-Пропан» ПАТ «Івано-Франківськгаз», організували злочинну схему привласнення скрапленого газу, закупленого за заниженими цінами для потреб населення, а в подальшому його реалізацію за комерційними цінами приватним структурам. При цьому підозрювані підлаштовували злочинні дії під господарську діяльність шляхом внесення недостовірних відомостей у бухгалтерську документацію.

За вказаний період членами зазначеної організованої групи було привласнено та розтрачено скраплений газ в кількості 93,81 т на загальну суму 832837, 45 грн.

У результаті проведення процесуальних заходів у підозрюваних осіб правоохоронці вилучили 500 тисяч доларів США, 22 тисячі євро, 240 тисяч гривень, золоті злитки на понад 8 мільйонів гривень (в еквіваленті національної валюти), «чорнові» записи та іншу документацію.

Одному із підозрюваних, судом було обрано запобіжний захід у виді –домашнього арешту, іншим п’ятьом обрані запобіжні заходи у виді - грошової застави.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: