Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Поліцейського з Прикарпаття судитимуть за ДТП з летальним наслідком

Переглядів: 957

До суду скеровано обвинувачувальний акт щодо поліцейського, якого підозрюють у порушенні ПДР, що спричинило загибель двох осіб.

Про це повідомляє пресслужба Державого бюро розслідувань.

Зокрема повідомляється, що до суду скеровано обвинувальний акт щодо працівника сектору одного з відділень Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області, підозрюваного у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох осіб.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на автодорозі сполученням Стрий-Чернівці Івано-Франківської області відбулося зіткнення автомобілів Mazda та Daewoo. За кермом автомобіля Mazda перебував працівник поліції, який знаходився у стані алкогольного сп’яніння. У результаті зіткнення водій та пасажир автомобіля Daewoo від отриманих травм загинули на місці події.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Генеральна прокуратура України.

Подія кваліфікована як порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України.

У разі доведення вини поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, у червні 2019 року в Коломийському районі Івано-Франківської області поліцейський, перебуваючи за кермом приватного автомобіля Mazda, на автодорозі сполученням Стрий-Чернівці потрапив у ДТП з автомобілем Daewoo, у якому перебували водій і пасажир.

Внаслідок ДТП працівник поліції був доставлений у реанімаційне відділення лікарні, а дві особи, які перебували в іншому авто, загинули на місці події.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: