Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Поліція застерігає: у шахраїв щоразу нові схеми

Переглядів: 1667

Винахідливі ошуканці придумують різноманітні способи, щоб виманити гроші у довірливих громадян. То видурюють кошти на допомогу рідним, які нібито потрапили у халепу, то представляються працівниками банків і ідізнаються персональні дані банківських карток або придумують інші причини, щоб спантеличити потерпілих, вивести їх із рівноваги і скористатись з їхнього стану.

Так, минулої доби жертвами шахраїв стали 60-річна та 29-річний жителі м. Івано-Франківська. Зловмисники, використовуючи шахрайську схему, видурили в потерпілих близько 7 тисяч гривень, повідомляє сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

За схемою «телефонний дзвінок від нібито працівника банку» під приводом підключення акції та розблокування банківської карти шахраї дізналися банківські реквізити персональних даних та зняли з рахунків заявників вказану суму.

Цього ж дня за допомогою до правоохоронців звернувся 28-річний франківчанин. За словами чоловіка, невідома особа заволоділа його грошовими коштами в сумі 2800 гривень.

У ході слідчих дій було встановлено, що потерпілий вирішив придбати собі велосипед. Чоловік через інтернет-мережу «ОЛХ» знайшов розміщене повідомлення про продаж транспортного засобу. Зв’язавшись із псевдо-продавцем, заявник переказав вказану суму як передоплату за товар. Але після того зв’язок із продавцем обірвався.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення осіб-шахраїв та місця їх перебування.

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: Шахрай схема гроші

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: