Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Поліція розслідує підпали будинків і автівки на Богородчанщині (ФОТО)

Переглядів: 551

За фактом пожежі житлових будинків та транспортного засобу слідчі розпочали кримінальні провадження, в рамках яких з’ясують всі обставини подій у Богородчанському районі.

28 грудня о 04:30 до поліції надійшло повідомлення від 58-річного чоловіка про пожежу його помешкання в селі Луквиця. Менш ніж за годину, о 05:16, 63-річний заявник повідомив про загорання будинку і транспортного засобу ВАЗ 2106 у цьому ж селі.

На місце події негайно виїхали, працівники слідчо-оперативної групи, експерти-криміналісти та кінологи зі службовою собакою. Оглянуто місце подій й прилеглу територію, повідомляє поліція області.

Слідчо-оперативна група встановила, що загорання відбулося внаслідок занесення стороннього джерела вогню невідомою особою. У першому випадку вогнем пошкоджено фасад будівлі, а в другому – перед і ліву сторону транспортного засобу.

В ході проведення першочергових слідчих дій правоохоронці вилучили пластикову пляшку ємністю 5 літрів із запахом паливо-мастильних матеріалів. Внаслідок пожежі ніхто з людей не постраждав.

Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для встановлення  зловмисників і їх місця перебування. В ході досудового розслідування правоохоронці з’ясують всі обставини подій. Камер відеоспостереження не виявлено, однак оперативники карного розшуку обласної поліції продовжують працювати на місці події для встановлення можливих свідків події.

В обох випадках призначено ряд відповідних експертиз, у ході яких будуть встановлено причини загорання автомобіля та вказаного приміщення. Триває досудове розслідування.

Розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Схожі матеріали за тегами: Богородчанщина підпали будинки авто

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: