Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Понад 300 перевірок. На Прикарпатті перевірятимуть якість харчування дітей у школах

Переглядів: 981

Цього року в Івано-Франківській області планують провести 320 перевірок шкіл щодо організації та якості харчування дітей у навчальних закладах.

Про це повідомив Роман Гурський, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише Фіртка.

«Ми разом з департаментом освіти розробили план заходів щодо покращення харчування. Згідно з лабораторними дослідженнями ми отримали невтішні результати  щодо стану харчоблоків. Ми провели паспортизацію всіх харчоблоків і всі знають про свої проблеми. Вже у бюджетах на 2020 рік закладено 10,9 мільйона коштів на покращення харчоблоків», - розповів Роман Гурський.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови ОДА Віталій Федорів наголосив, що бачить необхідність у посиленні контролю у цьому напрямку.

«Вважаю, що у департаменті освіти та науки потрібно у найкоротший термін визначити кращих у цьому напрямку. Також, профільним заступникам у РДА, відділам освіти та директорам шкіл протягом тижня здійснити детальний аналіз цього питання у всіх школах. Йдеться про меню, матеріальний стан харчоблоку, наявність посуду та машин для їх миття, холодильних шаф і відповідно дати пропозиції щодо покращення умов. Члени батьківських комітетів у випадку наявності критичних зауважень щодо організації харчування можуть надсилати відомості у департамент і ми маємо право звертатися до Держспоживслужби», - додав Віталій Федорів.

Роман Гурський наголосив, що при закупівлі продуктів харчування будуть враховувати безпечність, а не тільки цінову політику і в лютому-березні обіцяв поінформувати суспільство щодо якості харчування.

Віталій Федорів дав завдання керівнику Держпродспоживслужби взяти на особистий контроль використання напівфабрикатів та якісного м’яса птиці.

Варто нагадати, що Франківський молокозавод виграв тендер на поставку 26 тонн сиру до закладів освіти. Саме у маслі цього виробника експерти виявили в середньому 50% домішок, що є порушенням стандартів. У результаті через фальсифіковане масло Івано-Франківським міськмолокозаводом займеться прокуратура.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття школи харчування перевірки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: