Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Пошкоджені мости та затоплені господарства. Велика вода наробила шкоди на Прикарпатті

Переглядів: 1546

Внаслідок випадіння дуже сильних опадів 28 квітня – 1 травня на території області спостерігався підйом рівнів води над поточними рівнями на річках басейну Дністра та Прута.

Про це повідомили в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

У результаті виникло ряд подій, пов’язаних із погіршенням погодних умов.

1 травня між с. Топільче та с. Зелене у Верховинському районі відбувся зсув ґрунту на дорогу, який перекрив рух дорогою. До місця події було направлено бригаду  Верховинської ДЕД для розчищення. Дорогу розчистили і проїзд відновився.

Цього ж дня внаслідок підйому рівня води в ріці Бистриця-Надвірнянська відбулося підмивання під’їзної частини дороги залізобетонного моста, який сполучує село Пнів та смт Битків Надвірнянського району. У зв’язку з цим рух по мосту зупинили. До смт Битків є об’їзна дорога через с. Молодьків. Проведення робіт з укріплення моста планується з 2 травня.

У с. Нижній Вербіж Коломийського р-ну через підйом рівня води річка Сопівка частково вийшла з берегів і розлилася на прилеглу ділянку дороги та на подвір’я 5-ти приватних господарств.

У селі Борщів Снятинського р-ну внаслідок підйому рівня води в ріці Прут відбувся розлив води за межі дамби на прилеглу територію та підтоплення приватних домогосподарств. Станом на 22.00 працівники пожежно-рятувальної служби провели подворовий обхід села з метою визначення стану та меж підтопленої території. Загалом виявлено підтоплення 6-ти домоволодінь та 11 присадибних ділянок. Евакуація населення не проводилась.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття дощі вода шкода

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: