Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатські депутати просять зменшити грошову заставу на місцевих виборах

Переглядів: 946

На сесії Івано-Франківської обласної ради депутати прийняли звернення щодо неприйнятності великого розміру грошової застави на місцевих виборах.

Обранці вважають нещодавно прийняті зміни дискримінаційними, інформує Фіртка.

«Це непідйомні кошти і буде складно назбирати таку суму. Абсурдність полягає ще й у тому, що людина, яка захоче балотуватись на міського голову Івано-Франківська, повинна буде заплатити близько 4 млн гривень. Щоб ви розуміли ця сума більша у 365 разів від мінімальної заробітної плати», - сказав депутат Ігор Дебенко.

У зверненні зазначають, що збільшення грошової застави майже у 40 разів для кандидатів у міські голови в містах з кількістю виборців понад 90 тисяч  в порівнянні з виборчою кампанією 2015 року є неприйнятним.

«Кожного разу перед виборами ми бачимо зміни правил гри. Це говорить про те що діюча влада вже знає як будуть відбуватись місцеві вибори. Останні парламентські вибори свідчать що обирали швидше гроші, ніж ідеї і отримали ту владу яка сьогодні є. Цього разу буде так само, тому думайте люди чи обирати гроші, бо інакше втратите ще більше», - додав депутат Василь Попович.

За звернення проголосували 65 обранців.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття депутати звернення вибори застава

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: