Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатські рятувальники закликають не провокувати пожежі на природі

Переглядів: 221

Сьогодні, 29 травня, на рівнинній території області очікується 5-го (надзвичайно висока) пожежна небезпека. 2 рівень, помаранчевий.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області звертається до громадян з проханням не провокувати пожежі в екосистемах, лісових масивах та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі, інформує «Калуш ФМ».

Варто пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей.

Впродовж пожежонебезпечного періоду забороняється:

– розведення багаття у лісі та лісопосадках, крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях;

– заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

– палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки;

– залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

– заправляти у лісі, лісопосадках паливні баки під час роботи двигуна;

– випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу.

«Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером. Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків», – закликають рятувальники.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття пожежі

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: