Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпаття – Донеччина: налагодження співпраці двох регіонів триває

Переглядів: 396

У рамках проєкту «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці» відбувся телеміст, ключовими локаціями якого були обласні центри регіонів – Івано-Франківськ та Краматорськ. Про це повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Онлайн-зустріч, в якій спілкувалися 56 учасників з різних міст двох регіонів, стала можлива завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Івано-Франківської ОДА Володимир Джигіта наголосив на тому, що Україна – єдина від Заходу до Сходу. Він зазначив, задля подолання усіх явно негативних й застарілих стереотипів, бар’єрів між Івано-Франківщиною і Донеччиною громадянське суспільство повинно докласти максимум зусиль.

Як засвідчили представники громадських організацій, у двох областях є «зустрічні» стереотипи мислення.

– У нас до цього часу можуть маніпулювати стереотипом «Донбасс кормит Украину». Його нав’язують ті, хто не бажає Україні єдності. На щастя, більшість людей не піддаються цій пропаганді та бачать Україну як єдиний організм, в якому кожна область має свою важливу роль, – сказала Ольга Присяжнюк, начальник відділу комунікацій з громадськістю управління суспільних комунікацій департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА.

Учасники онлайн-зустрічі виступили із пропозиціями частіше відвідувати регіони одне одного, більше уваги приділяти приватному знайомству людей, проводити спільні благодійні та культурні акції, реалізовувати взаємовигідні проєкти в різних сферах діяльності.

Додамо, що взаємовигідна співпраця є одним із головних завдань проєкту «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці», концепцією та основою якого є єдність регіонів.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття Донеччина співпраця

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: