Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпаття просить у держави 100 мільйонів на подолання наслідків негоди

Переглядів: 569

Сьогодні, 27 травня, відбулось спільне засідання комісії обласної ради з питань екології та природокористування, а також з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого та середнього бізнесу.

Обговорили ситуацію на Прикарпатті, яка сталась внаслідок несприятливих погодних умов, передає Фіртка.

Депутатам продемонстрували, як допомагали населенню в затоплених районах, а також показали масштаби наслідків негоди.

За словами першого заступника голови ІФ ОДА Марії Савки, негода призвела до руйнувань дамб та доріг. Ріка Ворона в Тисмениці розлилася та підтопила 300 господарств. Пізніше були зруйновані мости в Надвірнянському, Снятинському та Калуському районах.

"Складні моменти були тому, що стихія вирувала вночі. Мені сьогодні хочеться подякувати всім службам, які спрацювали злагоджено. У Ямниці та в Микуличині території затопили місцеві потічки. Ми звернулися до місцевої влади, щоб працювали над їхнім розчищенням, оскільки бачимо, до яких наслідків це призвело", - каже Савка.

Стихія у травні визнана надзвичайною ситуацією регіонального рівня.

"Щодо стихії 20 та 21 травня, то ми скликали комісію, ввечері обслідувала підтоплені території, приїжджав Геннадій Зубко. І вже 24 травня ми направили листа у Кабінет міністрів та попросили фінансової допомоги з резервного фонду у розмірі 100 мільйонів гривень", - зазначила Марія Савка.

За словами заступниці голови ІФ ОДА, наразі в області є кілька населених пунктів, де ситуація залишається складною.

"Маємо складну ситуацію у Підліссі. Передбачається, що там по дамбі Державне водне агентство допоможе врегулювати ситуацію. Також маємо сумні процеси у Косові, на Лімниці серйозно пошкоджені берегоукріплення, - додала Марія Савка. - З державного резервного фонду кошти можуть бути виділені тільки на ті об'єкти, які постраждали у період 20 та 21 травня".

Нагадаємо, за приблизним підрахунком негода завдала збитків на Івано-Франківщині на 400 мільйонів гривень. Проте, в облраді наголошують, що  наразі це ще не остаточні цифри.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: