Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпаттю виділять 1,4 млн грн на виплату монетизованих компенсацій пільг

Переглядів: 422

Через зростання цін на енергоносії в умовах карантину та осінньо-зимового періоду, Уряд вжив ряд заходів для соціального захисту населення, зокрема, встановив фіксовану ціну на електроенергію та обмежив граничну ціну на газ для побутових споживачів.

Водночас влада захистила найбільш вразливі категорії населення, інформують в Івано-Франківській ОДА.

«Зважаючи на підняття цін на енергоносії, найбільш вразливі категорії прикарпатців, а це – багатодітні сім’ї, прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу, а також споживачі, котрі використовують електрику для обігріву домівок, будуть соціально захищеними та зможуть оплатити послуги за спожиту електроенергію», – наголосив голова облдержадміністрації Андрій Бойчук.

За словами керівника області, для захисту найбільш вразливих категорій населення наприкінці січня поточного року у Верховній Раді було схвалено закон, який передбачає виплату монетизованих компенсацій пільг, що були скасовані. Передбачено виділення 1,4 млрд грн з державного бюджету на виплату цих компенсацій.

Слід зазначити, що відповідно до ухваленого закону, відшкодування отримають:

- люди, які проживають у житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних електроопалювальними установками;

- люди, які проживають у багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі у сільській місцевості);

- багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: