Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прокуратура Івано-Франківщини передала АРМА майно і корпоративні права на понад 200 млн грн підприємств, пов’язаних з РФ

Переглядів: 426

За клопотанням прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури у межах досудового розслідування накладено арешт на майно і корпоративні права двох підприємств, бенефіціарними власниками яких є російські банки.

Арештовані корпоративні права і акції на понад 14,8 млн грн, майновий комплекс вартістю більше 197,3 млн грн, 8 автомобілів та грошові кошти на банківських рахунках передано для управління до АРМА, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Офіс Генпрокурора.

Це підприємства, які займаються виробництвом картонної продукції, мішків для цементу і будівельних сумішей. Службові особи підприємств мають безпосередній зв'язок із РФ і можуть бути причетними до фінансування держави-агресора, а також сприяти військовій агресії проти України.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, зловживання службовим становищем, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 3 ст. 110-2, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 436-2 КК України) здійснюється за процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури слідчими управління СБУ в області.

Нагадаємо, у травні Калуська міська рада звернулася до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Ради національної безпеки і оборони України з проханням прийняти у власність держави 75%-ий пакет акцій ПАТ «Сегежа Оріана Україна», який належить російській компанії «БМ Проект».

На початку липня працівники ПАТ «Сегежа Оріана Україна» оприлюднили звернення колективу до Президента, Верховної Ради, Калуського міського голови та  депутатів Калуської міської ради щодо недопущення знищення ПАТ «Сегежа Оріана Україна» та пришвидшення його націоналізації.

Наприкінці липня Калуська міська рада повторно звернулася до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів та РНБО з проханням пришвидшити процедуру прийняття у державну власність пакету акцій ПАТ «Сегежа Оріана Україна».

А в серпні за клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора було накладено арешт на корпоративні права ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» через зв’язки з рф.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття прокуратура АРМА підприємства рф

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: